Tükröm Tükröm

Őszi ízek

Bár az utóbbi napok hangulata inkább a nyarat idézte, mégis lassan – főleg az óraátállítást  követően – kezd tudatosulni bennünk a ízek5fájó gondolat, hogy bizony visszafordíthatatlanul beköszöntött az ősz. A nappalok egyre rövidebbek, délután öt órakor korom sötétben, hazafele kullogva ráébredünk, hogy menetelünk a tél felé. Kevesebb a napsütéses órák száma, mi pedig hajlamosak vagyunk ilyenkor kisebb depressziókba zuhanni. Azonban ez nem törvényszerű, az ősz is lehet épp oly csodás, mint a csicsergő tavasz vagy a fülledt nyár, csak éppen meg kell találnunk azokat az elfoglaltságokat, melyek színessé varázsolják a szürke és borongós hétköznapokat.

Íme, néhány recept, mely megnöveli, a boldogsághormonjaid legyen akármilyen hideg odakint:

Bögrés süti (kakaós kevert)

Elkészítési idő: 5 perc

Hozzávalók:

4 evőkanál liszt
4 evőkanál cukor
2 evőkanál kakaó
1 tojás
3 evőkanál tej
5 dkg Rama

Elkészítés:

1.A 4 ek. lisztet és a 2 ek. kakaót összekevered. Ezalatt a tojással a 4 ek. cukrot is összekevered. Ha a tojásos, cukros massza már szépen összeállt, akkor hozzáöntöd a ízek3kakaós liszthez, ezt ismét összekevered. Utána teszel hozzá a 3 ek. tejet, majd az olvasztott Ramát, és az egészet csomómentesre kevered.

2.Ezt már be is teheted sütni, vagy valamibe beleöntöd, (bögre, műzlistál, műanyagforma), mindegy, csak bírja a mikrohullámú sütőt. A sütés, 3 perc 1000 W-on.
forrás: www.sutigyar.hu

Bögrés mákos

Elkészítési idő: 15-20 perc

Hozzávalók:

1 bögre cukor
1 bögre liszt
25 dkg Rama
1 bögre tej
1 citrom reszelt héja
1 bögre mák
1 bögre tejföl

Elkészítés

1.A hozzávalókat összekeverem,

2.Tepsibe öntöm és előmelegített sütőben szép pirosra sütöm.ízek2

3.Szeletelve tálalom.
forrás: www.sutigyar.hu

Gyömbéres-fahéjas szilvás pite 

Hozzávalók:

Elkészítési idő: kb. 90 perc

Hozzávalók:

A tésztához:

1 bögre vaj, vagy Rama
2,5 bögre liszt
1 kanál cukor
csipet só
1/2 bögre joghurt

A töltelékhez:

1,3 kg szilva
1/2 bögre cukor
1 kiskanál fahéj
2 kanál szirupos gyömbér
3 kanál étkezési keményítő
2-3 kanál prézli

A tetejére:

1 tojás
2-3 kanál cukor

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és fóliába csomagolva hűtőbe tesszük legalább 1 órára.

A szilvát kimagozzuk, felkockázzuk, a szirupos gyömbért lecsepegtetjük, és nagyon apróra vágjuk. A szilvadarabkákat megszórjuk cukorral, fahéjjal és az étkezési keményítővel.

A tésztából 2 lapot nyújtunk, az egyikkel kibélelünk egy piteformát, megszórjuk prézlivel, ízekbeleöntjük a szilvadarabkákat, rászórjuk a gyömbérkockákat, majd befedjük a másik lappal.

Lekenjük felvert tojással, megszórjuk kristálycukorral, és egy éles késsel *zsebeket* vágunk a tetejére.

200 fokra előmelegített sütőben 10 percet, majd 180 fokon további 40 percet sütjük.
forrás: www.mindmegette.hu

Fahéjas-rumos forró csokoládé

Hozzávalók:

6 dl tej
2 csapott evőkanál méz
2 rúd fahéj
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
6 dkg étcsokoládé
1/2 dl rum

Elkészítés:

Az ét csoki és rum kivételével felforrósítjuk a hozzávalókat. Miután felforrósodott, elkeverjük benne az ét csokit és a rumot is.
forrás: www.femcafe.hu

Endorfintermelésre fel! 🙂

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!