Ahhoz azonban hogy a diétám és a változó életmódom sikeres legyen el kellett kezdenem sokkal változatosabban étkezni. Eddig ugyanis nagyon egysíkú volt az étkezésem, főleg szénhidrátban gazdag ételekkel igyekeztem az éhségemet csökkenteni. Ahogy rám tört az éhség már szaladtam is a konyhába és kenyeret vagy pékárut fogyasztottam, ami se nem volt változatos, se nem volt tápláló. Amióta azonban tudatosan figyelek oda arra mit és mennyit is eszem, elkezdtem kísérletezni az ízekkel és a textúrákkal, ennek köszönhetően pedig egyre szélesebb skálájú ízeket van lehetőségem megismerni.
Bár ezúttal egy nagyon könnyű recepttel készültem, de ebben a formában nem túl gyakran fogyasztottam, így számomra igencsak újdonságnak mondható a virsli saláta. Elkészítése roppant egyszerű, seperc alatt megvan és rendkívül tápláló. A vacsorámat kb 6 és 7 óra között szoktam elfogyasztani és este 10-11 körül fekszem, így egyáltalán nem éhes hassal térek nyugovóra.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Többféleképpen készítettem már, volt, hogy simán megfőztem a virslit, felkockáztam, a többi hozzávalót is felaprítottam, hozzáadtam majd a végén, nyakon öntöttem a natúr joghurttal. Az utóbbi néhány alkalommal azonban először megfőztem a virslit, eközben felaprítottam az uborkát, a paradicsomot illetve a paprikát. Miután a virsli megfőtt az egészet összevegyítettem majd serpenyőben – kevés lenmagolajon- néhány percig pároltam. Sokkal jobban összeérnek így az ízek, nekem jobban bevált, mint az első verzió. A végén pedig ugyanúgy felöntöttem a natúr joghurttal.
Számomra tökéletesen bevált vacsora gyanánt, hiszen tápláló és finom, nagyon egészséges és egész estére eltelít, illetve feltölt energiával. A napom alakulásának függvényében van, hogy este tolok még egy edzést, ilyenkor még megiszom a fehérje shakemet is, de még így is simán 1500 kalórián belül maradok.
Ti kipróbáljátok?