Amikor eldöntöttem, hogy életmódot váltok az egyidejűleg magával hozta annak a valószínűségét is, hogy újabbnál újabb ízeket fogok majd felfedezni, tekintve, hogy addigi egysíkú étkezésem nyújtotta komfortzónából igyekeztem kimozdulni. Így esett meg, hogy végre valahára megkóstoltam az ananászt. Mondanom sem kell szerelem volt első ízlelésre és fel nem tudom fogni, hogy ez eddig hogyan maradhatott ki az életemből. Most néhány tuti receptet hoztam nektek, aminek az alapanyaga nyilvánvalóan az ananász, és amelyek egytől egyik rendkívül finomak. Bátran ajánlom kipróbálásra, mert nem fogtok csalódni.
Az ananászról röviden
Az ananász egyik legértékesebb hatóanyaga a bromélia nevű enzim, amely szerepet játszik a zsír égetésében is emésztést gyorsító hatásának köszönhetően. Az ananász fogyasztása elősegíti, hogy a szervezetből gyorsabban ürüljenek ki a méreganyagok, éppen ezért kiváló alapanyaga lehet a diétás étrendnek. Ráadásul ananászból számos finomság készíthető, én most egy húsétel illetve egy ital illetve receptjét hoztam el nektek.
Tejszínes-ananászos csirkemell
Hozzávalók (kb. 3 adagra)
- 50 dkg csirkemell filé
- 1 db ananász (ez pótolható konzervvel is)
- 2 dl főzőtejszín
Elkészítés:
A csirkemell filét pici kockákra vágjuk, megmossuk, majd sóval és borssal ízesítsük. Ezután az ananászt is alaposan megpucoljuk és felkockázzuk. Persze lehet ananász konzervet is vásárolni, de én abszolút nem vagyok az előrecsomagolt dolgok híve, ráadásul egyszer megnéztem egy ilyen konzervet az egyik hipermarketben és megdöbbenve tapasztaltam, hogy mennyi hozzáadott cukrot, tartalmat. Emellett pedig a konzerv verzió már a bromélia enzimet sem tartalmazza. Ennyi nekem bőven elég is volt, így inkább megveszem az egész ananász, amit bár macerásabb előkészíteni, az íz hatás garantáltan nem marad el. Az ananászt érdemes lehet már előző este megpucolni és felkockázni majd hűtőbe tenni, hiszen így másnap már főzésre készen vár bennünket.
Ha mindennel megvagyunk az olajat – kókuszolajat – felhevítjük, majd pedig a serpenyőbe tesszük a csirkemell kockákat. Néhány perc alatt – egészen addig, míg ki nem fehéredik – megsütjük. Ezután hozzáadjuk a már felkockázott ananászt és kb 8-10 perc alatt összesütjük. A végén pedig hozzáadjuk a főzőtejszínt és néhány percig hagyjuk összeérni a hozzávalókat. Ez megközelítőleg 5-8 perc alatt megvan.
Végezetül rizskörettel tálalható. Mi basmati rizzsel tálaltuk, mert nagyon finom és könnyen elkészíthető. A tejszínes csirke egy rendkívül egyszerű és gyorsan elkészíthető recept, ami ráadásul rendkívül egészséges is. Nálunk egy szempillantás alatt a család kedvence lett.
Ananászos narancsital citromfűvel (zsírégető ital)
Hozzávalók:
- 20 dkg ananász
- 1 kisebb méretű gyömbér
- 1-2 dl frissen facsart narancslé
- 1 teáskanál méz
- 1 csipet fahéj
- kb fél evőkanál apróra vágott citromfű levél
Elkészítés
Ennek a zsírégető italnak az elkészítése is roppan egyszerű, hiszen semmi mást nem kell tennünk, mint megpucolni az ananász, majd beletenni a turmixgépbe. Ezután hozzáadjuk a felaprított gyömbért, a mézet, a citromfű levelet, a fahéjat, végül pedig a frissen facsart narancslevet. Végezetül pedig jó alaposan turmixoljuk össze. Ha ezzel megvagyunk egy vitaminokban gazdag, illatok és zamatos zsírégető ital kapunk, amely összetevően köszönhetően hatékonyan indítja be az anyagcsere folyamatokat, mindezt a lehető legtermészetesebb módon. Az ital tápanyagtartalma 140 kalória, így a délelőtt folyamán bátran fogyaszthatjuk. Zsírégető hatása az ananászban található bromélia nevű enzimnek köszönhető, ez ugyanis jelentőségteljes szerepet játszik a zsír égetésében. Az ananász fogyasztása pedig nem csak a diéta során javallt, a bélrendszer zavarainál illetve meghűlés vagy vérszegénység esetén is jó megoldás lehet.
Tetszett a cikk? Akkor lájkold az oldalt a jobb sávban lévő Facebook box segítségével, hogy a jövőben se maradj le az újdonságokról!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: